Narva Keskraamatukogu kaugtöökoht  

Narva Keskraamatukogu pakub kaugtöökoha ruumi, mis on sisustatud vastavalt kaasaja nõutele.

Lisainfo ja ruumi broneerimine: tel. 3592415 või tehnika@narvalib.ee

IMG b7fd86a638f4b21898025ac141531804 V

   

Kõndimise trenažööri kasutamine  

Narva Keskraamatukogus 3. korrusel 
saab kasutada trenažööri.
Trenazööri võib kasutada alates 12+

20230307 133053

   

Head raamatukogu külastajad!  

Narva Keskraamatukogu Kreenholmi raamatukogus on võimalik harjutada klaverimängu. Klaver asub raamatukogu 1. korrusel.

Eelregistreerimine: 35 69392

QDKuUtBpN6o

   

Uudised

   

ЯTА TБ TЛ а TМNeljapäeval, 19. septembril kell 16.00 Narva Keskraamatukogu kutsub kõiki huvilisi Jelena Pogosjan ja Maria Cmorževskihh-Smirnova raamatu „Православный Ревель Петра I“ esitlusele.

Sel raamatul on kaks peategelast - tsaar Peeter I ja Reval (nüüdne Tallinn). Nende esmakohtumine toimus ammu enne seda, kui Peeter Esimene oma jala linnas maha pani. Just siis algas eriline kahekõne nende vahel. Rohkem rääkis siiski Peeter, linn aga enamasti vaikis ja vaidles vahetevahel vastu. Nad suhtlesid tänapäeval vähemõistetavas keeles - peente allegooriate, usuliste sümbolite, baroklike märkide keeles. Aidata seda mõista ja tõlgendada raamatu autorid püüavadki.  

Alustades tööd raamatu kallal, ei kujutanud nad isegi ette, millist hulka vähetuntud, kuid ülimalt põnevaid Peetri-aegseid ajaloomälestisi säilitab endas hoolega Tallinn. See pärand on rikkalik ja unikaalne.   Lugeja, sõltumata sellest, kas ta on nii linna kui tsaar Peetriga hästi või üldse mitte tuttav, saab Tallinna uue pilguga vaadata: selle pühakodade ikoonid ja ikonostaasid, tänavad ja Raekoja plats, Peetri majake ja Kadrioru loss koos nende sisustusega. Ja muidugi kohtub ta üha uuesti Peeter Esimesega!

Autoritest: Jelena Pogosjan sündinud Tallinnas 1963. aastal. 1986. aastal lõpetas Tartu Ülikooli Vene kirjanduse erialal. Samas ülikoolis 1997. aastal kaitses doktoriväitekirja.                                                                                                                                              

Kuni 2002. aastani Jelena Pogosjan töötas Tartu Ülikooli Vene kirjanduse õppetoolil, kus pidas folkloorist, Vana –Vene kirjandusest, XVIII kultuurist ja kirjandusest loenguid.

Aastast 2002 töötab Kanadas Alberta Ülikoolis, kus õpetab vene keelt, kultuuri ja kirjandust.

2016 aastast juhib Doris ja Peter Ukraina folkloori keskust (Doris ja Peter Kule nimeline) Alberta Ülikoolis. Tema teadusuuringute huvide hulka kuuluvad: ametlik XVIII sajandi vene kirjandus ja kultuur, XVII – XVIII sajandite vene ikoonimaalikunst, venelaste ja ukrainlaste ajalugu ja kultuur Kanadas, M. Lotmani pärandus.

Maria Smorževskihh – Smirnova sündinud 1977 aastal Kurganis (Venemaa). 1981 aastal kolis koos vanematega Eestisse, ema kodumaale. Aastal 1996 lõpetas Narva Pähklimäe Gümnaasiumi ja astus Tartu Ülikooli vene – ja slaavi filoloogia osakonda.Akadeemiliste huvide ring kujunes välja pärast Jelena Pogosjani seminarist, mille teadusliku juhendamise all alates 1997. aastast kirjutati hulgaliselt uurimustöid ja artikleid Vana-Vene kirjandusest, vene barokkkultuurist, Peetri ja Elizabeth’i ajastute panegüürilisest kultuurist. 2009. aastal astus ta Tallinna Ülikooli kultuuriuuringute osakonna doktorantuuri, kaitstes 2013. aastal doktoriväitekirja teemal “Ingerimaa, Eesti ja Liivimaa Peetri ajastu kiriklikus ülistuskõnes”. Aastatel 2008–2013 pidas ta loenguid Eesti ja Venemaa muuseumides ja ülikoolides, osales Kadrioru kunstimuuseumi näituse- ja haridusprojektides. Alates 2013. aastast on ta Peeter I maja-muuseumi juhataja ja alates 2016. aastast Tallinna Vene muuseumi juhataja. Sellel teel uurib, säilitab ja populariseerib ta Eesti vene kultuuripärandit.

Esitluses võib osta raamatu autorite autograafiga.

Üritus toimub vene keeles.

Sissepääs on tasuta.

Info: 35 94360

   

Äripäeva teabevara  

bubbleset
   
Narva linna andmekaitsetingimused
   
EPR logo final
   

Head lugejad!  

logoViivisvabalt saab raamatuid tagastada raamatukokku iga kuu esimesel esmaspäeval!
   

Arvutikursused algajatele  

notebook
Narva Keskraamatukogu pakub abi algajatele arvuti ja nutiseadmete kasutajatele. Konsultatsioonid on individuaalsed ning toimuvad Narva Keskraamatukogus.
Küsige julgesti abi. 

Ootame teid tööpäevadel kella 10.00-17.00.  Registreerida saab telefoni teel. 56 311 410
.
   

3-D printimise töötuba  

3d printer costKui sa tahad teada,
kuidas töötavad 3D printerid,
siis tule Narva Keskraamatukogu
innovatsioonilaborisse MakerLab tasuta töötuppa!

Helista 55 35 377

   

Laserlõikuri töötuba  

llKui sa tahad teada, kuidas töötab laserlõikur, siis tule Narva Keskraamatukogu innovatsioonilaborisse MakerLab tasuta töötuppa!

Helista 56 311 410
   
© Narva Keskraamatukogu 2022