Lagerlöf, Selma. Nils Holgerssoni imeline reis

NILS HOLGERSSONI IMELINE REIS piltÜhes väikses talus Lõuna-Rootsis elab poiss nimega Nils Holgersson. Tema juuksed on linakollased ning ta on piitspeenike. Poiss on väga õel ning kiusab rõõmuga talus elavaid loomi – ja ka kõiki teisi.

Kuid ühel päeval ilmub härjapõlvlane ja muudab Nilsi pöialpoisiks. Sellest hetkest saab alguse Nilsi uskumatu seiklus, kus ta lendab koos metshanedega, võitleb ohtliku rebasega ning vabastab targa kotka.

Kirjandusklassiku Selma Lagerlöfi teose südamlik ümberjutustus ja Anne Suessi lummavad illustratsioonid köidavad kindlasti nii suurt kui väikest lugejat.

 

Lagerlöf, Selma. Nils Holgerssoni imeline reis / ümber jutustanud Anne Ameling ; illustreerinud Anne Suess ; [tõlkinud Kersti Kaljuvee ; toimetanud Evelin Piip]. – Tallinn : Sinisukk, 2019. – 127, [1] lk. : ill.