Näitus “Sünnipäev – Loomise päev”

Narva Keskraamatukogu 3. korrusel on avatud 10.05-10.08 rahvusvaheline lastetööde näitus.

Narva Muuseum (Eesti, Narva)koostöös Religiooni Ajaloo Muuseumiga (Venemaa, Peterburi) ja Riikliku bioloogia muuseumiga nim. K.A. Timirjazjevi (Venemaa, Moskva) esitlevad rahvusvaheline iga-aastane muuseumihariduse projekt „Sünnipäev – Loomise päev“.

Sünnipäev on paljude inimestele lemmikpüha. Sel päeval on sünnipäevalaps tähelepanu keskmes, teda õnnitlekse ja talle tehakse kinke.

Aga kuidas üldse tekkis sünnipäevade tähistamise komme? Kuidas tähistatakse (ja kas üldse tähistatakse) sünnipäevi erivates maailma kohtades ja kultuurides? Kuidas erinevad rahvused kujutavad endale ette maailma sünnipäeva ehk loomise päeva ning kui vana on meie maailm? Konkursi osalejad väljendasid oma mõtteid ja vastuseid loomingulistes töödes, mis on näitusele välja pandud. Mõnusat vaatamist!

Sissepääs on tasuta.

Info: Narva Keskraamatukogu, tel. 3591467