Pullman, Philip. Vaigust kiiker

VAIGUST KIIKER pilt„Harva – kui üldse – pakutakse lugejale nii rikkalikku imedelaegast.“ – The Independent

Triloogia „Tema tumedad ained“ viimases raamatus „Vaigust kiiker“ valmistuvad maailmad otsustavaks heitluseks ja ennustuste järgi on Lyral selles oluline roll. Lord Asriel plaanib suurt sõjakäiku taevase Käskija ja tema asevalitseja Metatroni vastu. Inimestele tulevad appi tillukesed gallivespialased ja taevast lahkunud mässulised inglid.
Seiklushimuline Lyra on jõudmas murdeikka ning peab üle elama suuri muutusi nii iseendas kui ka ümbritsevates maailmades. Kõige raskemaks kujuneb Lyra ja Willi teekond Surnute maailma, et leida Lyra lapsepõlvesõber Roger.

Carnegie medali ja prestiižse Guardiani auhinna võitja Philip Pullmani kuulsaim saaga „Tema tumedad ained“ saab väärilise lõpu raamatus „Vaigust kiiker“. Ehkki suurmeister Pullmani triloogia on ülipõnev seikluslugu noortele lugejatele, on see ühtlasi lugu inimkonna vanimast konfliktist, hea ja kurja vahelisest võitlusest, inimeste vastutusest ja valikutest. Tegemist on omalaadse, võimsa looga ja meelejääva lugemiselamusega igale eale.

Triloogia kolmas raamat.

Pullman, Philip. Vaigust kiiker / Philip Pullman ; inglise keelest tõlkinud Eve Laur ; [kaanepilt: Chris Wormell ; värsid tõlkinud Harald Rajamets ja Linda Ruud ; toimetanud Linda Ruud]. – [Tallinn] : Pegasus, c2017 ([Tallinn] : Tallina Raamatutrükikoda). – 413, [2] lk.