Kuulutame välja konkursi “Ise tehtud diafilmid eesti lastekirjanduse ainetel”!

Картинки по запросу диафильмIse tehtud diafilmid eesti lastekirjanduse ainetel

OSALEMISE REEGLID

Kaasaegse infotehnoloogia kiire arengu ajal ei tea mitte iga lasteaialaps, mis on diafilm. Omal ajal olid diafilmid väga populaarsed ja isegi praegu on nende vastu suur huvi. Nende abil saab edukalt viia läbi kultuuri- ja haridusalaseid üritusi ja tutvustada lastele lähiajaloos kasutatavaid vahendeid.

2018. aasta on Eesti Vabariigi 100. sünniaastapäeva aasta. Seoses sellega planeerib Narva Keskraamatukogu korraldada eesti lastekirjanike kirjandusteoste ainetel põhinevate diafilmide valmistamise konkursi.

Kõik osalevad diafilmid paigutatakse Narva Keskraamatukogu kodulehele ja neid saavad kasutada Narva ja Eesti lasteraamatukogud ja koolieelsed lasteasutused.

Eesmärk: Äratada lastes huvi oma kodumaa kultuuripärandi vastu, teha diafilme eesti lastekirjanike raamatute ainetel.

 

Konkursi reeglid:

  1. Konkurss toimub Narva linna lasteaedade ja lasteaedade koolieelikute ettevalmistusrühmadele õpitajate juhendamisel.
  2. Registreerumine osalemiseks võistlus toimub kuni 15. oktoobrini 2018.
  3. Diafilmide loomisel saate kasutada meeldetuletust “Arvuti diafilmide loomine” (Lisa 2).
  4. Diafilmide loomiseks pakutakse kolme erinevat võimalust: eesti keelse tekstiga, venekeelse tekstiga, ilma tekstita (kõne arendamiseks ja laste harjutamiseks avaliku kõnega).
  5. Lõppetatud arvutidiafilmi võib tuua Narva Keskraamatukogu lasteosakonda (Malmi 8, 3. korrus, tuba 42) kuni 1. detsembrini 2018 või saada e-postiga Anna.Kuuli@narvalib.ee zip-failiga.
  6. Ise tehtud diafilmid vaatajatele hääletamiseks pannakse üles Narva Keskraamatukogu lasteosakonna kodulehele (www.narvalib.ee/lastekas). Vaatajate hääletus toimub 1.-11. detsembrini 2018. Vaatajate hääletuse tulemusel võitja film märgitakse eraldi.
  7. Võistluse tulemuste kokkuvõte tehakse 12. detsember 2018. Žüriisse kuuluvad Narva Keskraamatukogu, Narva Linnavalitsuse Kultuuriosakonna ja Narva lasteaedade esindajad.
  8. Kolm võitjate gruppi saavad auhinnaks eesti autorite 5-7 lasteraamatut. Teised loomingulised rühmad – igaüks 1 raamatu. Parim diafilm ilmub ajakirjas Täheke.
  9. Osaledes võistlusel nõustuvad illustratsioonide autorid kehtivate osalemise reeglitega, ning kinnitavad ka, et õigused joonistele kuuluvad neile ja kui on tekkinud probleeme esitatud pildi autoriõiguste jälgimisega, kohustuvad nad neid lahendama iseseisvalt.

Info: Narva Keskraamatukogu lasteosakond  tel. 35 91467, Anna.Kuuli@narvalib.ee

 

Lisa 2

Meelespea!

  • Lugege tähelepanelikult terve kirjandusteos läbi ja tõstatage olulised osad esile.
  • Pärast kirjandusteose  kuulamist  ja arutlemist  pakutakse  lastele  joonistada
  • Kasutage PowerPoint`i ja tehke esitlus (diafilm).
  • Ärge unustage, et esimesel esitluse slaidil peab olema kujutus pealkirja ja  autoriga ja viimasel slaidil peab olema sõna  „lõpp“.
  • Järjestage iga joonistuse all vastavalt teose tekst.
  • Kontrollige diafilm üle, pöörates tähelepanu sõnadele, piltide sobivusele ja sündmuste järjestikule. Vajaduse korral tehke muudatusi.

Soovime edu!

 

Pilt: https://3dlist.ru/tovary/diafilmy/diafilmy-ozvuchennye/