Barsotti, Eleonora. Erik, viikingite ajastu poiss : 1200 aastat tagasi

ERIK, VIIKINGITE AJASTU POISS piltTule seiklema koos endiste aegade lastega! Uuri piltidelt, millega nad mängisid, missugustes majades nad elasid, millised olid nende toidud ja riietus. Selles raamatus kohtud Erikuga, kes kutsub sind avastama Muinas-Skandinaavia viikingite elu 1200 aastat tagasi.

Sari „Lapsed ajaloos“ aitab Itaalia kunstniku Eleonora Barsotti imeliste piltide kaudu tuttavaks saada erinevate ajalooperioodide elustiili, rõivastuse, värvide ja mustritega.

Tänapäeva filmides ja arvutimängudes aetakse ajastuid tihti teadlikult segamini. See raamatusari rajab aga laste ajalooteadmistele põhja, luues eri ajastutest visuaalse tervikpildi. Lühikesed selgitavad tekstid on mõeldud algkooli vanusele, raamatu lõpus on mõistete seletused.

Sarjas on seni ilmunud raamatud elust Vana-Roomas ja keskaja rüütlikindluses, järgmised raamatud viivad väikese lugeja Prantsuse kuninga õukonda Versailles’ lossis, Vana-Egiptusesse ja Victoria ajastu Inglismaale.

 

Barsotti, Eleonora. Erik, viikingite ajastu poiss : 1200 aastat tagasi / [tekst ja pildid: Eleonora Barsotti ; tõlkinud Anu Jõesaar ; kujundanud Aila Utsu-Püttsepp]. – [Tartu] : Otto Wilhelm, c2018 ([Viljandi] : Print Best). – 23, [3] lk. : ill.