Maasik, Jana. Hopspelleri amulett. I, Kõrvetav puudutus

HOPSPELLERI AMULETT I. KÕRVETAV PUUDUTUS piltMillalgi 20. sajandi alguses ühes Eesti või Liivimaa Hopspelleri nimelises mõisas hakkab kolmele mõisa ümber mängivale lapsele, mõisnikupere võsudele Pipale ja Egonile ning aednikupoiss Mattisele tunduma, et mõisa esinema tulnud tsirkusetrupiga ei ole kõik päris korras. Kui siis pärast komejantide lahkumist avastataksegi, et maja on kalliskividest ja hõbenõudest tühjaks tehtud, otsustavad lapsed kuritöö paljastada. Algav tagaajamine osutub mõistagi märksa ohtlikumaks kui algul arvatud.

Hopspelleri amulett” on kirjastuse Tänapäev 2017. a lastejutuvõistlusel äramärgitud töö.

 

Maasik, Jana. Hopspelleri amulett. I, Kõrvetav puudutus / Jana Maasik ; illustreerinud Joonas Sildre ; [toimetanud Madli Lippur ; kujundanud Villu Koskaru]. – [Tallinn] : Tänapäev, c2018 ([Tallinn] : Tallinna Raamatutrükikoda). – 158, [2] lk. : ill.