Raamatu “Ремесла и промыслы староверов Эстонии” esitlus

5. novembril, teisipäeval, kell 11.00 toimub Narva Keskraamatukogus Pavel Varunini ja Marina Kuvaitseva raamatu “Ремесла и промыслы староверов Эстонии” esitlus. Kohtumisest võtavad osa Narva Pähklimäe Gümnaasiumi 4. klasside õpilased.

Millega tegelesid Peipsi järve ääres elavad vanausulised, et teenida elatist ja rakendada oma teadmisi ja oskusi? Millist käsitööd tehti ja missugused tööoskused olid tähtsad kõikide vanausuliste jaoks? Milliste käsitöödega tegelesid ainult osavad ja andekad vanausulised? Raamatu autorid tutvustavad kuulajatele vanausuliste haruldast käsitööd ning jutustavad sellest, millised töövahendid olid vajalikud näiteks puuseppadele, ahjumeistritele või ikoonimaalijatele. Mõned käsitöövõtted on kadunud unustuste hõlma, mõned on muutunud lihtsamaks. Peipsi järve ääres on ka säilinud endiselt need käsitöövõtted, mida pärandatakse põlvest põlve.

Info: 3594360