Sainio, Ulla. Karu ja Rebane teel põhjamaale

KARU JA REBANE TEEL PÕHJAMAALE piltKaru ja Rebane teel põhjamaale“ seob oskuslikult kokku vana rahva­muinasjutu ja tänapäevased illus­trat­­sioonid. Vähese, kuid lõbusa, tekstiga pildiraamat pakub lastele palju avastamis­rõõmu.
Raamat räägib loo karust, kes armastab talvel hirmsasti sikutiga kala püüda, aga ei saa seda enam teha, sest järved ei jäätu ja kogu aeg sajab ainult vihma. Heatahtlik rebane mõtleb aga välja plaani, kuidas oma sõpra rõõmustada ja nii asuvadki nad koos talve ja jääd otsima. Seikluslikul tee­konnal ühinevad nendega teisedki talve igatsevad loomad ning lõpuks kasvab kirev seltskond üsna suureks.

Kas jää ja lumi leitakse ja mis saab edasi? Sellest juba raamatus.

 

Sainio, Ulla. Karu ja Rebane teel põhjamaale / Ulla Sainio ; tõlkija Lauri Juursoo. – Tallinn : Elust Enesest, 2019 (Tallinn : Printon). – 31, [1] lk. : ill.