Läti muinasjutud

LÄTI MUINASJUTUD piltNii nagu eestlased, armastavad ka lätlased väga muinasjutte. Kogumik „Läti muinasjutud“ sisaldab populaarseid ja laialt tuntud läti imemuinasjutte. Koostaja on valinud omapärasemad variandid, mida tavaliselt ei ole kaunitesse muinasjutuvalimikesse võetud. Siin tegutsevad üheksapealised kuradid, südikad kangelased, rikkad kuningad ja ilusad printsessid ning juhtub imetabaseid asju.

„Sajandeid on muinasjutud täitnud televisiooni, kino ja ilukirjanduse aset. Võib-olla sellepärast ongi neis nii pinge, õuduse, kuritegevuse kui ka müstika elemente, nii kaugete reiside ja eksootiliste maade kirjeldusi kui ka igavikulisi inimsuhete põhiteemasid, nii romantikat kui kirge, aga ka multifilmidele iseloomulikke rääkivaid loomi,“ kirjutab filosoofiadoktor Guntis Pakalns raamatu eessõnas.

Kokku on raamatus 12 lugu, nende seas läti üks tuntumaid muinasjutte „Kuningatütar klaasmäel“.

 

Läti muinasjutud / [koostaja Inga Karlsberga] ; tõlkija Contra ; [tõlke toimetaja Ilze Talberga, toimetaja Karl Kello ; eessõna: Guntis Pakalns] ; kunstnik Gita Treice. – [Tallinn] : Hea Lugu, c2019 ([Viljandi] : Print Best). – 92, [2] lk. : ill., portr.