Õpituba “Lugemine on õppimise ja kasvatuse alus” (üritus jääb ära)

грамота отличник първокласник - Google ТърсенеKolmapäeval, 26. augustil, kell 16.30 Narva Keskraamatukogu korraldab 3-4-aastaste laste vanematele koos lastega tasuta õpituba “Lugemine on õppimise ja kasvatuse alus”.

Eestis ainsana tegutseva PrivilegiUM Oivikute kooli juhataja Tatiana Ashikhmina räägib teile, kuidas õpetada last õigesti lugema ja lugemist armastama.

Üritus toimub vene keeles.

Registreeri end telefonil 3591467 ja osale tasuta

Tatiana Ashikhmina:

Kallid vanemad!

Mul on hea meel kutsuda teid õpituppa eriti sellel aastal, mil PrivilegiUMi oivikute kool saab septembris 20-aastaseks. Kooli loomise inspiratsiooniks oli Singapuri näide – maailma ühe rikkaima riigi, haridussüsteemiga tutvumine.

Lapsi õpetatakse seal kohusetundlikult, vanemate aktiivsel osalusel, pöörates erilist tähelepanu koolieelsele ettevalmistusele.

Tundide eesmärk ei ole lihtsalt mitmekesine arendamine, vaid ka oskuste parandamine kuni suurepäraste tulemuste saavutamiseni.

Mõtlesin, et kas meie lapsed on hullemad või rumalamad kui Singapuris?!?

Nii et alguses tekkis idee ja seejärel programm, mille arendasin hoole ja kindla eesmärgiga, nimelt:

  • õpetada ja harjutada enne kooli lugema mitte silpide, vaid kõneldava kõne tempos;
  • lahendada ülesandeid mitmes tegevuses mitte sõrmedega, vaid loogiliselt põhjendades;
  • kasutada kirjutamiseks trükitähti ja suuri tähti vastavalt kirillitsa ja ladina stiilireeglitele;
  • rääkida selgelt ja veenvalt, kasutades ametlikku keelt, mitte lapsejuttu.

Praktika on näidanud, et kõik kooliks hästi ettevalmistatud lapsed õpivad suurepäraselt, osalevad rahvusvahelistel olümpiaadidel ja lõpetavad koole hõbe- ja kuldmedalitega.

Nii tunnustasin  ka sel aastal medalistide seas neid, keda olin edukateks õpinguteks ette valmistanud.

Tasuta õpitoas räägin oma lugemise õpetamise meetodist ja demonstreerin terviklikku lähenemist, mis hõlmab logopeedilisi harjutusi, matemaatikat, kirjutamist, mänge ja kujutavat kunsti.

See on ainus viis, kuidas last kaasata lugemisse, õpetades teda töötama (ülesande kallal vaeva nägema), täiustades järk-järgult oma teadmisi, et lapsed elaksid teie kõrval ja kasvaksid sõnakuulelikeks, hoolsateks ja iseseisvateks.

Kõik eelnev on hõlpsasti arendatav vastavalt metoodikale, mida ma tahan jagada nendega, kes mõistavad seda teadmise edastamise maagilist energiat.

 

Pilt: https://www.pinterest.ch/pin/326088829254632114/