Noortekirjanduse päev „MINA LOEN, AGA SINA?”

plakatTeisipäeval, 21. septembril korraldab Tallinna Keskraamatukogu vene keelt kõnelevatele noortele eesti kirjanduse päeva „Mina loen, aga sina?”, mis on otseülekandena jälgitav raamatukogu YouTube’i kanalis.

Noortekirjanduse päeval tutvustab kirjandusteadlane ja –terapeut Berit Kaschan kirjandusteraapiat ja viib läbi kirjandusteraapilise harjutuse. Eesti kirjanduse uurija Jaanika Palm teeb ülevaate eesti noortekirjandusest ja jagab palju põnevaid lugemissoovitusi. Kirjanik Sass Henno lahkab koos noortega vestlusringis „Kuidas elad, noor?” kirjanduses esinevaid muresid ja rõõme. Kirjanik ja tõlkija Jelena Skulskaja teatritunnis toimub noortelt-noortele arutelu sellest, kuidas kujuneb luuletustest lavastus.

Päeva jooksul loositakse kõigi osalejate vahel välja Eesti autorite noorteraamatuid.

Osavõtt on tasuta. Loengutesse ja töötubadesse eelregistreerimine toimub e-posti aadressil vko@tln.lib.ee . Kellaajad lepitakse kokku klasside ja esinejate koostöös. Noortekirjanduse päev toimub eesti keeles.

Tallinna Keskraamatukogu esimene noortekirjanduse päev toimus tänavu aprillis ning leidis eesti koduse keelega noorte poolt aktiivselt osalemist. Väga edukas päev inspireeris korraldama ka vene noortele suunatud noortekirjanduse päeva. 2022. aastal plaanib Tallinna Keskraamatukogu korraldada noortekirjanduse päeva, mis kõnetab kõiki noori sõltumata nende kodusest keelest.

Lisainfo: 683 0961