Näitus “Arhitektuur paberis ja paberist”

Картинки по запросу 600 black spotsNarva Keskraamatugu lasteosakonnas avas Eesti Trüki- ja Paberimuuseumi ruumiliste raamatute rändnäitus.

Näitusega saab tutvuda kuni 6. novembrini.

 

Ruumiliste, liikuvate ja mehhaaniliste elementidega raamatuteajalugu ulatub 700. aasta tagusesse aega, 13. sajandisse, kusinglise benediktiini munk Matthew Paris töötas välja arvatavalt esimese liikuva paberseadme selleks, et arvutada tulevate aastate kristlike pühade kuupäevi. Algselt olid liikuvad raamatud mõeldud õppevahenditeks ainult täiskasvanutele, tänapäeval on ruumiline raamat nii hariv ja õpetav kui meelt rõõmustav.

Rändnäitus “Arhitektuur paberis ja paberist” tutvustab arhitektuuriga seotud ruumilisi raamatuid kaasaja paberiinseneridelt ja kunstnikelt. Näituse eksponaadid tutvustavad maailma arhitektuuripärandit ja kaasaja arhitektuuri makettidena, samuti on näha teemaga seotud kunstnikuraamatuid.

Viimase kümnendi jooksul on mahulised raamatud muutunud tehniliselt keerukateks ja kunstiliselt kõrgetasemeliseks.

Info: 35 91467

 

Pilt: https://pechatnick.com/articles/pop-up-book