DiCamillo, Kate. Edward Tulane’i imetabane teekond

EDWARD TULANE'I IMETABANE TEEKOND piltELAS KORD PORTSELANJÄNES, KEDA ARMASTAS ÜKS VÄIKE TÜDRUK…

Klassikaline lugu armastatud Ameerika jutuvestja ja Newbery medali laureaadi Kate DiCamillo sulest.

Ühes Egiptuse tänava majas elas kord portselanist jänes, kelle nimi oli Edward Tulane. Ta oli endaga ülimalt rahul ja põhjusega: tema omanik oli Abilene – tüdruk, kes jumaldas teda jäägitult. Ja siis, ühel päeval, läks jänes kaduma…

Kate DiCamillo viib meid erakordsele teekonnale, mis viib ookeanisügavusest kaluri võrku ja haige lapse voodi kõrvalt inimestest kihavatele Memphise tänavatele. Teekonna käigus näidatakse meile imet: et isegi kõige kergemini purunev süda võib õppida armastama, kaotama ja taas armastama.

 

DiCamillo, Kate. Edward Tulane’i imetabane teekond / Kate DiCamillo ; inglise keelest tõlkinud Hels Kure, illustreerinud Bagram Ibatoulline ; [toimetanud Evelin Piip]. – [Tallinn] : Ersen, c2019. – 214, [2] lk. : ill.