Arboleda, Diego. Elio : üks animatograafiline lugu

ELIO EHK ÜKS ANIMATOGRAAFILINE LUGU pilt19. sajandi lõpp.
Ühelt poolt teadus, teiselt poolt võlukunst.
Ühel pool Lumière’ide kinematograaf. Teisel pool Rousby animatograaf.
Siin kuninglik perekond, seal ohtlikud pantvangivõtjad.
Kino saabub linna ja teeb seda ümbritsetuna intriigidest, seiklustest ja salaseltsidest.
Ja selle kõige keskel… tugev ja otsusekindel kangelane? Vapper ja võitmatu uurija?
Ei, selle kõige keskel… on Elio.

Hoogsa seiklemise taustal tsirkuse- ja teadusemaailmas, kus põimuvad ajaloolised sündmused ja pöörane fantaasia, annab rohkete ja paeluvate illustratsioonidega raamat mängeldes teadmisi ka võrdlemisi keerulistest teemadest nagu värvipimedus, viiulite ajalugu ja filmikunsti sünd. „Elio“ on valitud kogu hispaaniakeelse lastekirjanduse 2019. aasta valiknimestikku (Fundacin Cuatrogatose auhind) ning Rahvusvahelise Noorsookirjanduse Nõukogu (IBBY) aunimekirja (2017).

 

Arboleda, Diego. Elio : üks animatograafiline lugu / Diego Arboleda, [illustratsioonid:] Raúl Sagospe ; hispaania keelest tõlkinud Ehte Puhang ; [toimetanud Mari Laan]. – [Tartu] : Toledo, c2019 ([Lohkva] : Greif). – 237 lk. : ill., portr.