Tungal, Leelo. Neitsi Maarja neli päeva

NEITSI MAARJA NELI PÄEVAMaarja on lõpetanud üheksanda klassi ja ees ootab suvine bussireis Riiga. Ent äkilise viperuse tõttu saab ontlikust Riia-reisist pöörane neljapäevane teekond mööda Eestit – seiklus, kus löövad kõrvaltegelastena kaasa paremad ja halvemad sõbrannad, rohkem ja vähem armunud koolivennad, üks veidi hull ja üks päris hull tädi, kujuteldavates sfäärides toimetavad luuletajad ning veel hulk omamoodi kujusid.

Nelja suvise päeva sündmuste taustaks on mitmekülgne pilt noorte inimeste kõhklustest ja eneseotsingutest ning omaaegse koolielu raskustest ja rõõmudest.

 

Tungal, Leelo. Neitsi Maarja neli päeva : noorsoojutustus / Leelo Tungal ; illustreerinud Jaan Tammsaar ; [kujundanud Virge Ilves]. – [Tallinn] : Tänapäev, 2021 ([Tallinn] : Printon). – 197, [1] lk. : ill.