Liiv, Jüri. Füüsika õhtuõpik

FÜÜSIKA ÕHTUÕPIKÕhtuõpikutest on kujunemas juba traditsiooniline žanr. Nüüd jõuab lugejani „Füüsika õhtuõpik“ Jüri Liivi sulest. Mida lugeja sellest leiab? Õpikule kohaselt on kaetud kõik füüsika ainevallad. Ja nagu õhtusele ajale kohane, ei koorma autor lugejat liigselt valemite ja pikkade tuletuskäikudega, küll aga jagab põnevaid sissevaateid füüsika ajalukku ja sellega võimalikuks saanud arengutesse-leiutistesse. Värvikust lisavad tsitaadid esimesest eestikeelsest füüsikaõpikust aastast 1855.

Raamatut võiks soovitada ka neile, kellele koolist ehk füüsikast kõige meeldivamad mälestused ei jäänud. Kuigi autor hoiatab liigsete lootuste eest, julgustaksin kõiki potentsiaalseid lugejaid siiski riskima.
Jaak Kikas
Tartu Ülikooli korrastamata süsteemide professor

 

Liiv, Jüri. Füüsika õhtuõpik / Jüri Liiv ; [retsensent: Jaak Kikas ; karikatuuride autor: Hillar Mets, kujundaja: Peeter Paasmäe, esikaane illustratsiooni autor: Merike Tamm]. – [Tallinn] : Hea Lugu, c2021 ([Viljandi] : Print Best). – 312 lk. : ill.