Erlandsson, Karin. Ööekspress : jutustus 24 peatükis

ÖÖEKSPRESS. JUTUSTUS 24 PEATÜKIS„Kõik saab korda, kui sa võtme üles leiad. Ja keera kaks tiiru, mitte üks. Kas jääb meelde?“ Enne jõule kolib Danja ja tema perekond alati vanaema juurde, kes elab vanas jaamahoones. See on traditsioon. Kuid sel korral on kõik teisiti. Vanaema pole enam üldse enda moodi, ta on hajameelne ja räägib alatasa mingist võtmest. Kui vanaema detsembripeol ühtäkki kadunuks jääb, on Danja väga mures. Kuhu vanaema läks? Miks ta kadus? Samal ööl kuuleb Danja kolksumist ja rongivilet, kuid ometi pole rongijaamast juba aastaid ühtegi rongi mööda sõitnud … Ööekspress viib Danja põnevale seiklusele, kus aeg ja ruum järgivad oma reegleid.

 

Erlandsson, Karin. Ööekspress : jutustus 24 peatükis / Karin Erlandsson, [illustratsioonid:] Peter Bergting, [kaanekujundus: Caroline Linhult ; tõlkinud Kadri Okas ; toimetanud Ilona Raidmaa]. – [Tallinn] : Sinisukk, c2021. – 224 lk. : ill.