Lewis Carroll. Alice Imedemaal

ALICE IMEDEMAALAlice kukub küülikuurgu ja avastab sealt Imedemaa, kus loomad mõistavad rääkida, väikesed tüdrukud võivad kasvada ja kahaneda ning miski pole päris nii, nagu esmapilgul näib …

Lewis Carrolli „Alice Imedemaal“ on läbi aegade olnud väga populaarne lasteraamat üle kogu maailma. Sõnamängude, metafooride ja huumoriga rikastatud tekst on juba pikalt pakkunud lugemisrõõmu nii lastele kui ka täiskasvanutele. Autor on loonud tõeliselt meeldejäävad tegelaskujud, näiteks Kuningaemand, kes alatihti karjub „Pea maha!“, või Valge Küülik, kes pidevalt kiirustab kuhugi.

Lisaks fantaasiaküllasele loole on Carrolli raamatuid iseloomustanud põnevad illustratsioonid. Selle ilusa uue väljaande võrratud värviküllased pildid on teinud auhinnatud inglise illustraator Chris Riddell, kes on loonud põneva uue tõlgenduse Lewis Carrolli ebatavalistest tegelaskujudest.

 

Carroll, Lewis. Chris Ridelli’i Alice Imedemaal / teksti kirjutanud Lewis Carroll ; tõlkinud: Anna-Liisa Tiisma ; toimetanud: Kairi Terav. – 303 lk., 5 nummerdamata lehekülge : ill. – [Tallinn] : Sinisukk, [2022].