Vilep, Heiki. Nüffia. [1], Naer päästab maailma

NÜFFIA. NAER PÄÄSTAB MAAILMAKusagil Lapimaa ja Austraalia vahel, tillukesel Nüffia saarel elab rahvas, kes ei tunne elektrit. Ometi on neil olemas nii kodu- kui nutitehnika – pesumasinad, televiisorid, mobiiltelefonid.

Nüffide ökoloogiline jalajälg on praktiliselt sama suur kui nende päris jalajälg ja siirast rõõmu suudavad nad tunda üsna tillukestest asjadest. Teadlane Rõnn Düff Fifaafua linnakesest pillab vasakule ja paremale tarkuseteri, mis pole küll alati teaduslikult põhjendatud, aga on võetud otse elust ja töötavad.

Nüfid elavad ümmargustes tordikarpi meenutavates majakestes, mida saab ringiratast pöörata. Igal väikelinnal ja külal on küljes oma kiiks – ühes on au sees pidutsemine, teises maagia, kolmandas käsitöö… Mõisted “suur” ja “väike”, “oluline” ja “ebaoluline” saavad Nüffias teised mõõtmed ja seletuse.

 

Vilep, Heiki. Nüffia. [1], Naer päästab maailma / Heiki Vilep ; [illustreerinud Urmas Nemvalts, kujundanud Heiki Vilep]. – [Tartu] : Jutupesa kirjastus, 2020. – 64 lk. : ill.