Vaidlo, Robert. Kessu ja Tripp

KESSU JA TRIPP„Kessu on tavaline pikemat kasvu lühike plikatirts, kes kunagi midagi meeles ei pea, aga kõike väga hästi mäletab. Kessu on alati sõnakuulelik. Muidugi mitte neil kordadel, kui tal ema manitsused küll ühest kõrvast kenasti sisse lähevad, aga samas kogemata teise kõrva kaudu välja vupsavad, mida siiski alatihti ette tuleb.

Tripp on punase-valgevöödilise tuttmütsi ja punase kostüümi ning võimatult keerdus ninaga sussides kloun. Ta esineb suures värvilises pildiraamatus tsirkusepildi peal. Tihtipeale klounitab mujalgi. Tripp on Kessu ustav sõber ja igapäevane mängukaaslane.“

Just niimoodi algab mitme põlvkonna armastatud lasteraamat, Robert Vaidlo (1921–2004) „Kessu ja Tripp“, mille tegelased on tuntuks saanud ka eri aegade lastelavastustest.

Kõikvõimalikele pöörastele seiklustele, mis kaks sõpra välja mõtlevad ja ette võtavad, saavad „Kessu ja Tripi“ raamatus nüüd kaasa elada ka praegused lapsed.

 

Vaidlo, Robert. Kessu ja Tripp / Robert Vaidlo ; illustreerinud Avo Paistik, [kujundanud Ivi Piibeleht]. – [Tallinn] : Pegasus, c2022. – 155, [4] lk. : ill.