Hirvonen, Elina. Printsess Võrukaela talveloits

PRINTSESS VÕRUKAELA TALVELOITSVõrukael on väike tüdruk, aga ka printsess, kellel on võluvõimed ja palju erinevaid kroone ja pulbreid, mida läheb tarvis, kui peab lahendama probleeme!

Elust enesest tuttav lugu igale lapsevanemale ja lapsele. Läbi mõnusa huumori näitab raamat lapsevanemat läbi lapse silmade ja lapse mõttemaailma ning paneb loodetavasti täiskasvanu argielu hoopis teise nurga alt vaatama.

„Võrukael! Pane kohe riidesse!” hõikab ema, kuigi Võrukael alles mängib. Ema on lubanud väikevend Tõnnile, et minnakse kelgutama. Ta ei mõista, et Võrukaelal on tähtsad toimetused käsil ja neid ei jäeta pooleli seepärast, et peab minema õue või magama.

Mis põnevat juhtus enne ja peale seda, sellest juba raamatus.Kodumaal mitmete auhindadega pärjatud kirjanik Elina Hirvoneni raamatuid on tõlgitud rohkem kui kümnesse erinevasse keelde.
Illustraator Mervi Lindman on oma joonistustega Eesti lugejatele tuttav Timo Parvela Ella-sarja raamatutest.

 

Hirvonen, Elina. Printsess Võrukaela talveloits / Elina Hirvonen ; [illustratsioonid: Mervi Lindman ; soome keelst tõlkinud Lauri Juursoo ; toimetanud Helve Hennoste]. – Tallinn : Elust Enesest, 2022. – 38, [3] lk. : ill.