Claybourne, Anna. Vaatleme taevast : maagiline öötaevas

VAATLEME TAEVAST. MAAGILINE ÖÖTAEVAS / IMELINE SINITAEVASTaevasse vaadates võib meil tekkida palju küsimusi. Miks on taevas sinine ja miks see värvub päikeseloojangu ajal punakaks? Kuidas linnud ja lennukid õhus püsivad? Kuidas tekib vikerkaar? Mis on „viirastuslaevad”, mida võib vahel merel silmapiiri kohal näha? See kauniste illustratsioonidega raamat annab nendele ja paljudele muudelegi küsimustele vastused. Kui päevase sinitaevasega on tutvust tehtud, pööra tirelraamat ümber ja uuri, mida põnevat leidub salapärases öötaevas – tähtedest, planeetidest ja muudest taevakehadest varjudes lendlevate nahkhiirte ja ööputukateni. Tänapäeva arusaamade kõrval on huvitav lugeda, kuidas on taevaseid nähtusi seletanud muinasrahvad mitmel pool maailmas. Mitmete teemade juures on kirjeldatud ka lihtsaid katseid ja põnevaid tegevusi, nt kuidas ise pilve tekitada ja päikesevalgust vikerkaarevärvideks jaotada, kuidas vaadelda planeete ja Rahvusvahelise kosmosejaama ülelendu.

 

Claybourne, Anna. Vaatleme taevast : maagiline öötaevas / Anna Claybourne ; pildid joonistas Kerry Hyndman ; [inglise keelest tõlkinud Jane Tooman ; toimetanud Kuldar Traks]. – Tallinn : Koolibri, 2022. – 32, 32 lk. : ill.