Tammsaare, A. H. Meie rebane : lugu noortele

MEIE REBANE. LUGU NOORTELEMetsavaht Kirep päästab laant laastava tulekahju käest väikese rebasekutsika ning võtab ta koju kaasa. Metsavahi poeg Ats pole elu sees nii põnevat looma nii lähedalt näinud ning rebasega tegelemisest saab tema lapsepõlve üks meeldejäävamaid tegelasi.

Ats annab rebasele nimeks Mossa ning õpetab talle aegamisi kõike, mida üks tubli loomkaaslane oskama peaks – koeraga mängimist, keti otsas jalutamist, koos metsas käimist. Metsloom jääb loomulikult alati metsloomaks, ent rebane Mossa muutub tasapisi siiski üha rohkem ka kodulooma moodi. Isegi vabaks saades ei taha ta enam kaua metsas olla – kodus ootavad ju toit ja oma pesakoht, sõbrad Ats ja koer Piitsu samuti.

Liigutav klassikalugu annab teadmisi loomade elust ja käitumisest ning pakub võimalusi mõtiskleda looduse, sõpruse ja vabaduse üle.

 

Tammsaare, A. H. Meie rebane : lugu noortele / A. H. Tammsaare ; [kujundaja: Margus Leibak, kaanefoto: Remo Savisaar]. – [Habaja] : Kentaur, 2016. – 126 lk. – (Lemmikuraamat).