Pungas-Kohv, Piret. Sookoll Kalli, Modris ja kadunud rabapüü

Sookoll Kalli, Modris ja kadunud rabapüüRaamat räägib kahest väikesest sookollist, Kallist ja Modrisest. Sookollid raamatus, mis asub omakorda raamatukogus. Kui raamatukogu aga suletakse, võtab seal võimust Unustus, kes hakkab tasapisi paljusid tegelasi nahka pistma. Kalli otsustab Unustuse vastu võidelda ning põgeneda tagasi sohu. Ta loodab sealt üles leida haruldase linnu – rabapüü. Kollitüdruk usub, et just see lind oskab jutustada Kalli minevikust ja sel moel aidata Unustusega toime tulla. Otsimise teekond toob endaga kaasa hulga seiklusi, uusi sõpru ja tuttavaid, küsimusi ning vastuseid Eesti soode kohta. Kollilaste teekonnal aitab järge hoida raamatu sisekaanel olev kaart.

 

Pungas-Kohv, Piret. Sookoll Kalli, Modris ja kadunud rabapüü / Piret Pungas-Kohv ; teksti on kohendanud Marko Kohv [ja veel seitse] ; joonistused ja kujundus Triinu Sarv, fotod: Marko Kohv, Piret Pungas-Kohv, Janek Pärn. – Tartu : Eestimaa Looduse Fond, 2022. – 111 lehekülge, 1 nummerdamata lehekülg : illustratsioonid.