Lastekaitsepäev Mary Poppinsiga

Rahvusvahelisel lastekaitsepäeval, 1. juunil kell 11.30 toimub Narva Keskraamatukogus lõbus raamatukogutund. Seekord tutvume kirjanik Pamela Traversi loominguga, kes on kirjutanud raamatu maailma parimast lapsehoidjast Mary Poppinsist.

Kohtumisel osalejad saavad teada selle tegelase peamine saladuse, kelle kohta pole kirjutatud mitte 1, mitte 2 ega isegi 3, vaid lausa 6 raamatut!

Esimese Mary Poppinsist raamatu ilmumisest (1934) kuni viimase, kuuenda raamatuni (1988) on möödunud viiskümmend neli aastat. Kui palju on maailmas selle aja jooksul juhtunud! Pool sajandit teadusavastusi ja kosmoselende. Perekond Banks pole aga karvavõrdki muutunud, see on endiselt vanamoodne ja kindlameelne. Kirsipuu teel õitsevad kirsiõied ja Mary Poppins saab suurepäraselt hakkama ilma uute vidinateta. Ta ei vaja Kuule jõudmiseks raketti – ta saab hästi pilvedel kõndides! Ja Mary arvukad sugulased on endiselt ebatavalised. Selles muutumatus maailmas, kus lapsed ei kasva ja täiskasvanud ei vanane, mõõdetakse aega pühadega: siin on jõulud ja Halloween, suvine pööripäev ja jaanipäev… Ka siin, Robertson Ay puhastab härra Banksi ühe kinga, Ellenil on pidevalt nohu ja Mary Poppins nurrub nagu merilõvi. Ühesõnaga, siin on kõik sama usaldusväärne, hubane ja turvaline.

Lõpus toimub toiduvalmistamise meistriklass P. Traversi teose “Mary Poppins köögis” ainetel.

Tundi on oodatud kõik huvilised (vajalik eelregistreerimine telefonil 3591467). Kohtade arv on piiratud.

Info: Narva Keskraamatukogu. Tel. 3591467