Narva Keskraamatukogu kaugtöökoht  

Narva Keskraamatukogu pakub kaugtöökoha ruumi, mis on sisustatud vastavalt kaasaja nõutele.

Lisainfo ja ruumi broneerimine: tel. 3592415 või tehnika@narvalib.ee

IMG b7fd86a638f4b21898025ac141531804 V

   

Kõndimise trenažööri kasutamine  

Narva Keskraamatukogus 3. korrusel 
saab kasutada trenažööri.
Trenazööri võib kasutada alates 12+

20230307 133053

   

Head raamatukogu külastajad!  

Narva Keskraamatukogu Kreenholmi raamatukogus on võimalik harjutada klaverimängu. Klaver asub raamatukogu 1. korrusel.

Eelregistreerimine: 35 69392

QDKuUtBpN6o

   

Uudised

   
25.03 MariupolHead sõbrad.

Jätkame sarjaga “Ukraina kino Narvas” ja meil on hea meel kutsuda teid laupäeval, 25. märtsil kell 15.00 Narva Keskraamatukogu saali (Malmi 8, Narva).

Koos vaatame Ukraina autori Elizaveta Tatarinova filmi „Mariupol. Põrgu kroonikad" (Ukraina, 2022, "Inglise Mariupol. Chronicles of Hell). Pärast filmi vaatamist toimub ka arutelu.
25. märtsil meenutame Eestis 1949. aasta märtsiküüditamise ohvreid. Aasta tagasi vallutati peaaegu samal ajal ning seejärel hävitati Ukrainas asuv Mariupoli linn.
Film räägib muuhulgas sellest, kuidas 21. sajandil olid inimesed Venemaa totalitaarse režiimi uute kuritegude tõttu sunnitud taas südaöö paiku kogunema ja lahkuma oma sünnikohtadest peaaegu ilma asjadeta.
Mariupol on hävitatud, kuid mitte vallutatud. Ligi poole miljoni elanikuga linn Ida-Ukrainas on üle elanud okupatsiooni, täieliku hävingu ja humanitaarkatastroofi. Okupandid tapsid tsiviilelanikke, takistades neil põgenemast ja viies nad sunniviisiliselt kodudest välja. Selles filmis on lugu ellujäänutest, nende elust põrgus ja lõpuks päästmisest.
Märtsi keskel, sel ajal kui elanikke hakati Mariupolist evakueerima, sõitis režissöör Elizaveta Tatarinova koos operaatoriga Zaporožjesse. Just sinna saabusid esimesed evakueeritute kolonnid. Seejärel jõudis filmimeeskond kõikjale Ukraina teistesse paikadesse, kuhu olid saabunud Mariupoli elanikud – Odessasse, Kropivnõtskisse, Dniprosse, Tšernomorskisse.
2022. aasta aprilli alguses jõudis osa Mariupoli põgenikke ka Narva. Pagulastele ulatas abikäe Art Republic Krenholmia MTÜ. Marina Koreshkova ja filmikohtumise kaaskorraldaja Sergey Tsvetkov olid vabatahtlikud, kes aitas põgenikel otsida peavarju ja toitu enne sunnitud teekonna jätkamist. Narvast leiti palju lahkeid inimesi. Teatrikeskuses Vaba Lava korraldati Ukraina põgenike vastuvõtt ning seejärel rahvusvahelise "Rubikuse" võrgustiku toel leiti veel kaks põgenike öömaja. Siiani võtab Ukraina transiitpagulasi vastu Narva kunstiresidentuur.


Pärast filmi toimub kohtumine ja arutelu kaasautoritega.

Üritus toimub Narva Meediaklubi MTÜ, Eesti Ukrainlaste Kongress ja Art Republic Krenholmia MTÜ ja Narva Linnavalitsuse toel.
   

Äripäeva teabevara  

bubbleset
   
Narva linna andmekaitsetingimused
   
EPR logo final
   

Head lugejad!  

logoViivisvabalt saab raamatuid tagastada raamatukokku iga kuu esimesel esmaspäeval!
   

Arvutikursused algajatele  

notebook
Narva Keskraamatukogu pakub abi algajatele arvuti ja nutiseadmete kasutajatele. Konsultatsioonid on individuaalsed ning toimuvad Narva Keskraamatukogus.
Küsige julgesti abi. 

Ootame teid tööpäevadel kella 10.00-17.00.  Registreerida saab telefoni teel. 56 311 410
.
   

3-D printimise töötuba  

3d printer costKui sa tahad teada,
kuidas töötavad 3D printerid,
siis tule Narva Keskraamatukogu
innovatsioonilaborisse MakerLab tasuta töötuppa!

Helista 55 35 377

   

Laserlõikuri töötuba  

llKui sa tahad teada, kuidas töötab laserlõikur, siis tule Narva Keskraamatukogu innovatsioonilaborisse MakerLab tasuta töötuppa!

Helista 56 311 410
   
© Narva Keskraamatukogu 2022