Auld, Mary. Kuidas teha orkestrit

KUIDAS TEHA ORKESTRITSimon on dirigent ja ta tahab teha orkestri, et kuulajatega kaunist muusikat jagada. Ta otsib orkestri pillirühmadesse andekaid muusikuid ja korraldab konkursi. Samm-sammult ja rohkete illustratsioonide toel saab lugeja tuttavaks orkestri koosseisu ja -muusikaga. Silmatorkavalt kujundatud plokis „Kuula!“ on toodud arvukalt muusikalisi näiteid (kokku 43), mis aitavad muusikat mõista, õpetavad kuulama ja kuulma eri pille, pakuvad põnevaid võrdlusi. Muusikanäidete seas on heliteoste katkendid ja kaks tervikteost Londoni sümfooniaorkestri (LSO) säravas esituses ning kõik need saab veebist alla laadida (koodi leiab raamatust). Raamatu lõpus on faktiinfot heliloojate ja esitatavate teoste kohta, samuti väike muusikasõnastik ja register. Raamat on valminud koostöös maailma parimate sekka kuuluva LSO ja selle muusikalise juhi Sir Simon Rattle’iga ning on mõeldud lastele alates 7. eluaastast, sobides suurepäraselt rikastama ka kooli muusikatundi.

 

Auld, Mary. Kuidas teha orkestrit / teksti kirjutanud Mary Auld ja muusikat soovitanud Rachel Leach ; pildid joonistanud Elisa Paganelli ; eessõna kirjutanud Sir Simon Rattle ; [inglise keelest tõlkinud Jane Tooman ; toimetaja: Margit Ross] ; valminud koostöös Londoni sümfooniaorkestriga. – Tallinn : Koolibri, c2022. – 48 lk. : ill.