Strange, Lucy. Ööbikumetsa saladus

ÖÖBIKUMETSA SALADUSEma on haige. Isa on läinud tööle välismaale. Lapsehoidja Jane on liiga hõivatud, et Henriettale tähelepanu pöörata ja näha asju, mida tüdruk näeb või arvab nägevat nende uue kodu Lootuse Maja sügavustes. Jäädes täiesti üksi, seltsiks ainult lood, avastab Henrietta, et Lootuse Maja on täis kummalisi saladusi: unustatud pööning, kummituslikud kujud, müstiline valgushelk, mis võbeleb aia taga puudel. Ühel ööl söandab ta üksi minna Ööbikumetsa pimedusse.
„Kui ma läbi aia sammusin, sirutus mu vari minu ees välja, selle salapärase metsa poole. Mets oli tume nagu taevast alla kukkunud tormipilv.”
See, mis ta metsast eest leiab, muudab kogu tema maailma.
Ööbikumetsa saladus” on imeliselt kokku põimitud lugu sõprusest, muinasjuttudest ja perekonna saladustest.

Autorist
Ööbikumetsa saladus“ on Lucy Strange’i esimene romaan, mis on pälvinud mitu auhinda ja palju tunnustust.
Lucy saab oma loomingus sageli inspiratsiooni folkloorist ja muinasjuttudest. Ta põimib maagilist realismi ja fantaasiat, et luua olustik, kus võib kõike juhtuda. Tema teostesse on põimitud ka klassikalise lastekirjanduse elemente stiilis, mis on kaasakiskuv ka tänapäeva nooremale lugejale.
Lucy tegutses näitleja, laulja ja jutuvestjana, enne kui temast sai põhikooli inglise keele õpetaja ja kirjanik. Ta elab Inglismaal Kentis koos oma abikaasa ja kassiga.

 

Strange, Lucy. Ööbikumetsa saladus / Lucy Strange ; illustreerinud Helen Crawford-White ; tõlkinud Tiina Kanarbik ; toimetanud Lea Arme ; kujundanud Rein Seppius. – [Tallinn] : Hea Lugu, [2022]. – 288 lehekülge : illustratsioonid.